Cistella  

(buit)

El Genuïnisme i l'Autoodi.

El Genuïnisme i l'Autoodi.

Ideologia en el conflicte idiomatic valencià. D'Antoni Fontelles. 528 pàgines.

Mes detalls


19,50 € IVA inclos

Els clients que compraren este producte, tambe han comprat:

El genuïnisme es un subproducte del catalanisme, el paradigma dominant epistemicament en la controversia valencià / catala. L’analisis d’alguns elements prototipics en diverses obres de divulgadors, lexicolecs, gramatics o filolecs d’est ambit valída, de forma extensa i en pocs dubtes, la meua l’hipotesis. El genuïnisme es una ideologia –perque es conforma com un vore orientat– llingüistica –perque es referix a un camp de debat en la nostra societat– redentora –perque exculpa als censors idiomatics, durant decades, i restituix magicament la competencia als valencianoparlants–.

L’atra cara de la moneda, es l’autoodi, el despreci o l’infravaloracio de lo propi que justificaria la condena d’una part de la llengua valenciana, i, en simultanea compensacio, l’estima o apreci per lo foraster. Este proces sicosocial unitari i doble està en la base de la conducta idiomatica historica dels castellanistes i dels catalanistes.

 Lo que ara, circumstancialment, defenen els catalanistes-genuïnistes de sempre (transmutats nominalment en ‘valencianistes’) es lo que hem defes el valencianistes de tota la vida.

  • Tamany 15x21cm
  • Autor Antoni Fontelles Fontestad
  • Numero de pagines 528 pàgines.
  • Idiomes Valencià