Cistella  

(buit)

L'Himne Valencià.

L'Himne Valencià.

Un himne per a un poble. De Juli Moreno. 196 pàgines.

Mes detalls


12,95 € IVA inclos

Els clients que compraren este producte, tambe han comprat:

Juli Moreno, fidel a la seua trayectoria d’investigador-divulgador, nos aporta una documentada historia del Himne Valencià.

Aci trobem el relat de la seua genesis –cóm la lletra de Thous passà de “monstruo” a definitiva– i l’estrena com a Himne de l’Exposicio Regional en 1909, dirigida pel mateix compositor, el mestre Serrano, en un acte multitudinari. L’exit popular fon immediat i es proclamà com a Himne Regional ben pronte, en 1925. Ad aço contribui la permanencia en l’imaginari colectiu com a referent identitari al convertir-se en protagoniste de les celebracions mes importants, tant publiques com privades.

Trayectoria i identificacio que l’han dut a la seua institucionalisacio per mig de la llei de simbols de 1984 del govern valencià que el declarava himne oficial i a la celebracio, en 2009, del centenari de la seua estrena.

Tambe s’arrepleguen les critiques que ha rebut, algunes de les quals continuen hui en dia, principalment per no considerar-lo prou reivindicatiu. Aço justifica dedicar un apartat especificament a les propostes alternatives d’himnes realisades per part del valencianisme militant, les quals començaren ya en 1915, repuntaren en els anys 30 i de nou es feren patents durant la transicio.

Pero res de tot aço ha pogut minvar la seua popularitat. Un recorregut de mes de cent anys d’una musica i una lletra en les que els valencians s’identifiquen i s’emocionen.

Estes qüestions i moltes atres s’expliquen en un llibre d’obligada consulta a partir d’ara per a tots aquells que vullguen tindre una opinio autorisada sobre tot lo que envolta al Himne Valencià.

  • Tamany 15x21cm
  • Autor Juli Moreno i Moreno
  • Numero de pagines 196 pàgines
  • ISBN 9788412276343
  • Idiomes Valencià