Cistella  

(buit)

Lluna en Perigeu 2ªEd.

Lluna en Perigeu 2ªEd.

de Maria Dolors García Broch. Novela historica ambientada en la guerra civil espanyola.

Mes detalls


8,00 € IVA inclos

Els clients que compraren este producte, tambe han comprat:

En acabar la Guerra Civil espanyola, millons de ciutadans han de conviure a lo llarc dels anys entre pors i miseries. 

Valencia, com a ultima capital de la Republica, viu mes intensament, si cap, la repressio i les fams: fam per la falta d’aliments i fam de dignitat.

Mils i mils d’excombatients estaran empresonats i les seues families inclus immerses en tota classe de perills.

A pesar de tot Isabel (o Llibertat), filla de represaliat i comandant d’Estat Major, sap trobar son “perigeu” particular, en mig de l’ingenua despreocupacio infantil, com una formula magica per a sobreviure, i inclus perdonar; encara que mai, mai oblidar.

L’historia, tan real com les vixcudes per mils de valencians, es desenrolla per carrers i places d’una Valencia trencada; pero no derrotada.

Als llectors “madurs” els sumergirà en reminiscencies, mes o manco patides, indesijables entre “germans”. Pero l’autora aprofita la narracio per a introduir als jovens llectors en una realitat historica, interessadament amagada, com puga ser la que conformen la “Divisio Blava” i el seu final, les “Brigades Internacionals”, tambe la situacio i vida dels “refugiats” en França, o la dels que patiren preso. Als jovens precisament voldra mostrar-los, i ensenyar-los a vore en ulls proxims, una realitat per ad ells diluida en les taranyines del temps, casi ignorada, pero que, per a be o per a mal, fon…, ES la realitat de la seua propia historia, que mai hauria de repetir-se.

Si estes vivencies revixcudes serviren per a evitar fets tan deplorables, haura valgut la pena furgar en el passat proxim.

  • Tamany 116x176mm
  • Autor Maria Dolors Garcia Broch
  • Numero de pagines 200
  • ISBN 978-84-938137-7-2
  • Idiomes Valencià